***ZAKUPY POWYŻEJ 500 ZŁ PROMOWANE SĄ W PROGRAMIE RABATOWYM***

Kartony na ciasta

Kartony na ciasta


Każda firma cukiernicza i gastronomiczna potrzebuje wytrzymałych opakowań, które ochronią żywność przed uszkodzeniami i ułatwią jej transport, a do tego pozwolą na zachowanie świeżości jedzenia. Takie opakowania przydadzą się także amatorskim cukiernikom w sytuacji, kiedy urządzają przyjęcie i zechcą obdarować gości na pożegnanie jakimś smakołykiem. Niektóre kartony na ciasta pełnią także funkcję dekoracyjną.

W ofercie hurtowni PAKO Opakowania można znaleźć zarówno opakowania papierowe, jak i kartony na ciasta. Czym różni się od siebie papier i karton? Papier to materiał w postaci wstęgi lub arkuszy, wytwarzany z masy papierniczej, służący do druku, pisania, pakowania i celów przemysłowo-technicznych oraz higienicznych. Powstaje najczęściej z drzew takich jak topola, świerk lub sosna. 

Z kolei karton składa się z co najmniej dwóch warstw masy papierniczej - jest zatem grubszy od zwykłego papieru. Wyrób ten wykonuje się z tektury. 

Kartony na ciasta mogą być albo całkowicie zabudowane i posiadać wieczko, ale mogą również tego wieczka nie mieć. Jeżeli zaś chodzi o sam materiał, z którego składa się taki karton, to może to być albo jedynie tektura, albo - jeśli karton jest wyposażony w tzw. “okienko” - elementy plastiku. Obydwa typy opakowań są bardzo solidne, lekkie i wytrzymałe. Różnica między nimi polega na tym, że w opakowaniu z okienkiem możemy zobaczyć, co jest w środku oraz na tym, w jaki sposób powinniśmy je posegregować. Czyste, całkowicie składajace się z tektury kartony na ciasta mają trafić do niebieskiego pojemnika na papierowe odpady. Natomiast opakowania z okienkiem - do kosza na odpady zmieszane. Do pojemnika na odpady zmieszane powinny trafić również papierowe lub tekturowe opakowania, które zostały ubrudzone. 

Warto zaznaczyć, że kartony na ciasta i papierowe opakowania są bardzo ekologiczne.

Karton i tym samym papier są bowiem wytwarzane z drewna, który jest surowcem odnawialnym i neutralnym dla przyrody. Kartony na ciasta można poddać recyklingowi, a co więcej - jeżeli nie są ubrudzone, można ich używać wielokrotnie. 

Kartony na ciasta przydadzą się nie tylko w cukierniach i piekarniach. Sprawdzą się również przy przyjęciach i innych okazjach, kiedy amatorzy cukiernictwa zechcą podarować swoim gościom ciasto, tort lub ciasteczka na pożegnanie. Takie opakowanie doskonale zabezpieczy żywność przed uszkodzeniem, zepsuciem oraz działaniem czynników atmosferycznych. Kartony na ciasta pozwolą zatem w bezpieczny sposób przetransportować smakołyki z punktu A do punktu B – bez obaw o stan żywności, która się w nich znajduje. Co istotne, w takich kartonach można później przechowywać słodkości bez obaw o ich świeżość czy wygląd - dalej będą wyglądać i smakować tak samo dobrze, jak podczas przyjęcia!
Zapis do newslettera

Filtry

Cena
oddo
Producent
zamknij