Naczynia jednorazowe ekologiczne są najczęściej wykonane z trzciny cukrowej lub masy papierowej. Nasza oferta naczyń eko, zawiera: eko kubki jednorazowe, talerze jednorazowe ekologiczne owalne, kwadratowe i okrągłe. Kubki na zupy, flaczarki, miski, pojemnik na przekąski, ale również pojemniki z przykrywką, które doskonale sprawdzają się podczas dowozu żywności.
Eko opakowania jednorazowe mogą być podawane oraz transportowane. Podczas tych czynności potrawy nie stracą smaku, a naczynie nie przecieknie. Produkty posiadają atesty umożliwiające kontakt z żywnością.
Talerze jednorazowe ekologiczne są w pełni biodegradowalne. Zakup takich naczyń może wywołać pozytywne emocje klientów, którzy dbają o naturalne środowisko. Naczynia jednorazowe eko są wytrzymałe, bezpieczne oraz przyjazne dla środowiska. Są przeznaczone do serwowania zarówno zimnych jak i gorących dań. Takie opakowania znajdą zastosowanie w restauracjach, barach, cateringach, a także domach, przy organizacji urodzin na świeżym powietrzu, czy grillu z przyjaciółmi.
Pojemniki do zup oraz sałatek takie jak flaczarki czy miski są idealnym opakowaniem na wynos. Potrawy można spożywać w punkcie gastronomicznym, jak i w domu lub biurze. Szczelna przykrywka zapewnia odpowiedni smak i temperaturę przewożonego dania.
Naczynia jednorazowe z trzciny cukrowej podczas produkcji przechodzą wiele procesów, które pozwalają na formowanie się wielu kształtów. Trzcina cukrowa jest surowcem, którego nazywa się również baggasą. Jest ona produkowana z roślin, dzięki czemu można ją potem bezpiecznie kompostować - odżywi glebę i nada jej właściwości odżywcze.