Dlaczego plastikowe opakowania są tak wygodne w użytkowaniu?
Najważniejszą kwestią podczas przewożenia żywności jest to, aby zachowała swój wygląd i nie straciła wartości smakowych. Plastikowe opakowania zapewniają ochronę produktów, znajdujących się wewnątrz nich, a także są odporne na drobne uszkodzenia i nie tłuką się. Przeznaczone są do przechowywania:
- Owoców
- Past
- Sałatek
- Sosów
- Ciast
Materiały, z których są wykonane pojemniki z plastiku podlegają procesom recyklingu. Sprawdzą się idealnie zarówno w firmach cateringowych, jak i do domowego użytku.
Pojemniki garmażeryjne mogą znakomicie posłużyć do przechowywania żywności w lodówce, ale również do zapakowania sałatki na lunch. Umieszczone w nich produkty zachowają smak i aromat, a szczelne zamknięcie nie pozwoli na wydostanie się zawartości na zewnątrz.
Plastikowe pojemniki na owoce idealne do transportu małych owoców, takich jak: borówki amerykańskie, maliny, truskawki, czy porzeczki, przy jednoczesnym zachowaniu kształtu i konsystencji.
Pojemnik na mufiny to świetne rozwiązanie dla smakoszy tego specjału, charakteryzuje się komorową budową, w której można umieścić 6 mufinów i bezpiecznie przetransportować je do miejsca przeznaczenia.
Przezroczyste ścianki plastikowych opakowań na żywność pozwalają zobaczyć, co jest w środku bez konieczności otwierania pudełek. To praktyczne i funkcjonalne rozwiązanie, pozwalające zachować czystość i smak podczas spożywania posiłku.