Pojemniki plastikowe cateringowe o szerokim zastosowaniu
Oferujemy opakowania plastikowe catering wykonane z najwyższej jakości materiałów. Pojemniki przystosowane są do kontaktu z żywnością, co potwierdzają wymagane atesty. Wytrzymałe pudełka stwarzają potrawie odpowiednie warunki transportu, zachowując świeżość, smak i aromat serwowanego dania. Proponowane opakowania nie są podatne na działanie tłuszczu oraz wilgoci, co w przypadku jedzenia ma szczególne znaczenie. Trwałe pudełka chronią transportowane danie przed wylaniem i zanieczyszczeniami z zewnątrz.Mając na uwadze zróżnicowaną specyfikę firm działających w branży cateringowej, oferujemy szeroki wybór pojemników plastikowych na żywność. Duża różnorodność pod względem wielkości, pojemności oraz kształtu pozwala znaleźć pudełka przystosowane do każdego rodzaju dania – od zup, poprzez makarony, aż po dania stałe. Posiadamy pudełka przeznaczone do pakowania potraw gorących, jak i schłodzonych. W przypadku dań ciepłych świetnie sprawdzają się opakowania do zgrzewu. Hermetycznie zapakowana potrawa może być odgrzana w kuchence mikrofalowej, przechowywana w lodówce lub zamrożona w zamrażarce. Opakowania mogą być także wykorzystywane w warunkach domowych – np. do pakowania obiadu do pracy, na uczelnię lub do szkoły.
Pojemniki plastikowe na dania finger food
Pojemniki plastikowe obejmują również serię finger food, dedykowaną przekąskom i daniom jedzonym dłońmi. Estetycznie wykończone naczynia sprawią, że dania finger food prezentują się niezwykle elegancko oraz efektownie. Najczęściej przekąski te są podawane na bankietach, eventach firmowych, wydarzeniach branżowych, wieczorach panieńskich, weselach, chrztach, komuniach czy przyjęciach urodzinowych. Każda firma cateringowa obsługująca imprezy tego typu musi więc zaopatrzyć się w tego rodzaju naczynia.W ofercie naszej hurtowni posiadamy opakowania służące do pakowania:
- dań śniadaniowych i obiadowych składających się z kilku elementów,
- zup oraz ramenów,
- makaronów, dań jednogarnkowych i potraw kuchni tajskiej,
- sałatek oraz surówek,
- sosów i dipów,
- dań garmażeryjnych,
- kanapek,
- dań finger food.