Pojemniki styropianowe obiadowe utrzymujące ciepło
Opakowania styropianowe na obiad świetnie sprawdzają się w restauracjach, barach, food truckach czy firmach cateringowych. Pojemniki służą nie tylko do transportu jedzenia na dowóz, ale także w sytuacji, gdy klient chce zapakować swoje zamówienie na wynos. Uniwersalny charakter opakowań sprawia, że wykorzystywane są one również w warunkach domowych – np. podczas pakowania obiadu do pracy, na uczelnię lub do szkoły. Pudełka styropianowe są wykonane z wysokiej jakości materiału, przystosowanego do kontaktu z żywnością. Sztywność tworzywa chroni potrawę znajdującą się wewnątrz przed uszkodzeniem. Pojemniki posiadają wygodne zamknięcie, co pozwala umieścić w ich wnętrzu dania o konsystencji płynnej, półpłynnej lub stałej. Prosty mechanizm otwierania i zamykania ułatwia pakowanie dania, przyspieszając czynność dostawy. Wykorzystanie lekkiego tworzywa zapewnia wygodę transportu, gwarantując jednocześnie pełen komfort podczas spożywania posiłku.Pojemniki styropianowe na obiad niedzielone, dwudzielne i trójdzielne
Oferujemy szeroki wybór pojemników styropianowych obiadowych o różnej wielkości i pojemności. Proponowane pudełka są dostępne w formie niedzielonej, dwudzielnej lub trójdzielnej. Opakowanie z kilkoma komorami pozwala umieścić w pojemniku danie składające się z kilku elementów. Dzięki przegrodom wyeliminowane jest ryzyko wymieszania się ze sobą poszczególnych składników podczas transportu. To powoduje, że danie dociera do klienta w atrakcyjnej i estetycznej formie. Styropian nie przepuszcza wody, zachowując odpowiednią wilgotność wymagających elementów dania – np. mięsa czy owoców morza.Największą zaletą opakowań ze styropianu jest ich wszechstronność oraz atrakcyjna cena. Stosunkowo niewielki koszt wystarczy, aby lokal mógł zaopatrzyć się w dużą ilość uniwersalnych pudełek na dania na wynos
Pojemniki styropianowe obiadowe sprawdzą się w pakowaniu:
- dań śniadaniowych i obiadowych składających się z kilku elementów,
- makaronów oraz dań z kuchni tajskiej i indyjskiej,
- dań typu fast food, np. kebabów, hamburgerów, burgerów oraz frytek,
- sałatek z sosem lub dipem,
- kanapek,
- ciast i ciasteczek,
- lodów.