Pojemniki ze styropianu z wygodnym zamknięciem
Pojemniki ze styropianu to zdecydowanie najpopularniejsza forma pakowania potraw w branży gastronomicznej. Uniwersalne pudełka to obowiązkowe wyposażenie każdej restauracji, baru, food trucka czy firmy cateringowej. Opakowania styropianowe służą nie tylko do pakowania jedzenia na dowóz, ale są wykorzystywane także w sytuacji, gdy klient chce zapakować swój niedokończony posiłek na wynos. Wszechstronność pojemników sprawia, że stosowane bywają również w warunkach domowych – np. do pakowania śniadań lub obiadów do pracy, na uczelnię, do szkoły czy na wyjazd. Pudełka charakteryzują się dużą sztywnością, co zabezpiecza potrawę znajdującą się wewnątrz przed uszkodzeniem. Bez względu na długość podróży i ewentualne trudności podczas transportu, danie trafia pod drzwi klienta zawsze w nienaruszonym stanie. Pojemniki ze styropianu przystosowane są do kontaktu z żywnością, posiadając niezbędne atesty. Proponowane opakowania wyposażone są w zamknięcie, co pozwala w nich umieścić danie o różnej konsystencji – np. stałej, półpłynnej lub płynnej. Łatwy mechanizm otwierania i zamykania ułatwia pakowanie potrawy, przyspieszając proces dostawy.Pojemniki ze styropianu niedzielone, dwudzielne i trójdzielne
Pudełka styropianowe na żywność są niezwykle lekkie, zapewniając komfort oraz wygodę podczas spożywania posiłku. Poręczna konstrukcja opakowań pozwala konsumować danie zarówno w biegu, jak i w nieco spokojniejszych warunkach. Pojemnik styropianowy stwarza potrawie znajdującej się wewnątrz odpowiednie warunki, np. gwarantując odpowiednią wilgotność daniom składającym się z mięsa czy owoców morza.Oferujemy szeroki wybór pudełek ze styropianu na każdy rodzaj dania na wynos. Posiadamy opakowania zróżnicowane pod względem wielkości i pojemności – w formie niedzielonej, dwudzielnej oraz trójdzielnej. Zastosowanie więcej niż jednej przegrody pozwala odseparować od siebie poszczególne elementy dania, eliminując ryzyko wymieszania się podczas podróży.
W pojemniki ze styropianu można zapakować:
- dania śniadaniowe,
- zestawy obiadowe,
- makarony i potrawy kuchni tajskiej,
- kebaby, hamburgery, burgery, frytki oraz inne dania typu fast food,
- sałatki,
- kanapki,
- ciasta,
- lody.