Styropianowe pojemniki na dania ciepłe i zimne
Styropianowe pojemniki o właściwościach izolacyjnych świetnie sprawdzają się w przypadku dań gorących, jak i zimnych. Pudełko wykonane z solidnego materiału zatrzymuje ciepło wewnątrz, dzięki czemu nie jest konieczne ponowne odgrzanie potrawy. Natomiast schłodzone danie zachowuje swoją pierwotną temperaturę, bez względu na czynniki z zewnątrz. Duża sztywność opakowań zabezpiecza potrawę przed uszkodzeniem, dzięki czemu posiłek trafia pod drzwi klienta w nienaruszonym stanie. Pudełka styropianowe przystosowane są do kontaktu z żywnością, posiadając wszystkie wymagane atesty. Styropianowe pojemniki z zamknięciem umożliwiają transport posiłków o zróżnicowanej konsystencji – np. sałatki i dania stałe, półpłynne makarony czy płynne sosy. Prosty mechanizm otwierania i zamykania ułatwia oraz przyspiesza pakowanie, zapewniając wygodę także podczas spożywania posiłku. Styropianowy pojemnik stwarza odpowiednie warunki potrawie znajdującej się wewnątrz, np. zachowując właściwy poziom wilgotności dań składających się z mięsa czy owoców morza.Szeroki wybór opakowań styropianowych zróżnicowanych pod względem wielkości, pojemności i formy sprawia, że bez obaw znajdziemy opakowania idealnie dopasowane do każdego dania. Pudełka dostępne są w wersji niedzielonej, dwudzielnej lub trójdzielnej. Opakowania z kilkoma przegrodami świetnie sprawdzają się w przypadku dań złożonych z kilku elementów. Odseparowane od siebie składniki nie są narażone na wymieszanie się podczas podróży, dzięki czemu potrawa zachowuje swój nienaganny wygląd oraz estetyczną formę.
Styropianowe pojemniki dla branży gastronomicznej
Styropianowe pudełka powinny znajdować się na wyposażeniu każdego lokalu gastronomicznego. Mogą służyć nie tylko jako opakowanie wykorzystywane podczas dowozu jedzenia, ale także w sytuacji, gdy klient poprosi o zapakowanie zamówienia do domu. W uniwersalne pojemniki możemy zapakować posiłek również w warunkach domowych – np. do pracy, na uczelnię czy do szkoły.Styropianowe pudełka służą do pakowania:
- dań śniadaniowych i obiadowych,
- makaronów oraz potraw kuchni tajskiej i indyjskiej,
- kebabów, hamburgerów, burgerów oraz frytek,
- sałatek,
- kanapek,
- ciast,
- lodów.