Styropianowe pudełka na żywność na dania ciepłe i zimne
Styropianowe pudełka na żywność charakteryzują doskonałe właściwości izolacyjne. Opakowanie zapewnia transportowanemu daniu odpowiednią temperaturę zarówno jeżeli chodzi o potrawy ciepłe, jak i zimne. Pojemniki wykonane są z wysokiej jakości materiału, przystosowanego do kontaktu z żywnością. Duża sztywność tworzywa gwarantuje potrawie bezpieczne warunki transportu, uniemożliwiając zgniecenie czy uszkodzenie. Pudełko w żadnym stopniu nie wpływa na smak oraz zapach jedzenia, dzięki czemu danie trafia do klienta świeże i pełne aromatu – bez względu na długość podróży. Styropianowe opakowania na żywność z zamknięciem umożliwiają przewóz potraw o różnej konsystencji – od sałatek i dań stałych, poprzez półpłynne makarony oraz dania jednogarnkowe, aż po płynne sosy i dipy. Zamknięcie zabezpiecza potrawę przed wydostaniem się na zewnątrz. Prosty mechanizm otwierania oraz zamykania ułatwia pakowanie, przyspieszając dostawę. Praktyczne pudełko zapewnia także pełną wygodę podczas spożywania posiłku. Pojemnik ze styropianu gwarantuje odpowiednie warunki przewozu każdej potrawie, m.in. zachowując właściwy poziom wilgotności daniom składającym się z mięsa czy owoców morza.Styropianowe pudełka o różnej pojemności i kształcie
Styropianowe pudełka na żywność są dostępne w wielu rozmiarach, pojemnościach i kształtach, dzięki czemu możliwe jest dobranie idealnego opakowania do dań wszystkich kuchni świata. Pojemniki występują w wersji niedzielonej, dwudzielnej oraz trójdzielnej. Opakowania z większą ilością komór świetnie sprawdzą się w przypadku pakowania dań składających się z kilku elementów. Przegrody uniemożliwiają wymieszanie się poszczególnych składników ze sobą, co sprawia, że potrawa zawsze dociera do klienta w estetycznej formie i nienaruszonym stanie. W pudełka ze styropianu możemy również zapakować posiłki w warunkach domowych – np. do pracy, na uczelnię lub do szkoły.Styropianowe pojemniki na żywność służą do pakowania:
- dań śniadaniowych i obiadowych,
- zup oraz ramenów,
- makaronów i potraw kuchni tajskiej,
- dań typu fast food,
- sałatek,
- kanapek,
- ciast,
- lodów.